Previous
Next
Member of Small Elegant Hotels

Evenementen

10 Mei 2018

Heilige Bloedprocessie

Tijdens dit indrukwekkend religieus evenement wordt het meest heilige relikwie van Brugge gevierd. Reeds sinds 1150, toen de Graaf van Vlaanderen bij zijn terugkomst van een kruistocht een stukje doek meebracht met wat naar verluid het bloed van Christus zou moeten zijn, wordt deze traditie in ere gehouden.

Eens per jaar verlaat dit relikwie de Heilige Bloedbasiliek om getoond te worden aan het grote publiek. Tijdens deze grootse praalstoet worden verschillende religieuze en historische taferelen uitgebeeld. De passage van de terugkeer van de Graaf van Vlaanderen naar Brugge met het Heilig Bloed is van uitzonderlijk belang voor het cultureel patrimonium van de stad. Hierdoor werd deze processie ook opgenomen tot de Unesco Werelderfgoedlijst.

www.holyblood.com


5 mei tot 16 september 2018

Triennale Brugge 2018

Van 5 mei tot 16 september 2018 verschijnen indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad. Het zijn antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving vandaag.

www.triennalebrugge.be


13 - 15 Juli 2018

Cactus Festival

Op 13 juli 2018 gaat de 34ste editie van het Cactusfestival in het Minnewaterpark van start. Tijden dit 3-daagse festival komen vele muziekstijlen aan bod zoals: rock, reggae, dance en wereldmuziek. Dit eclectisch openluchtconcert is een multiculturele streling voor alle zintuigen: hoor, zie en proef de wereld.

www.cactusfestival.be


3 - 12 Augustus 2018

MA Festival

Voor het eerst gehouden in 1964, biedt Brugge “MA Festival” workshops, lezingen, internationale orgelensembles, wedstrijden, enz. … Avond-en nachtelijke concerten op diverse locaties door de hele stad. Kijk uit voor de vele gratis concerten die het festival opluisteren.

www.mafestival.be


11 Augustus 2018

Benenwerk - Ballroom Brugeoise

Ieder jaar wordt het festival Klinkers in stijl afgesloten door het grote dansfestival Benenwerk-Ballroom Brugeoise. De Brugse binnenstad wordt omgetoverd tot één grote balzaal, met verschillende podia her en der verspreid. Een passie voor Foxtrot, Tango, Zumba, Bollywood of Hip Hop, … ? Voor ieder wat wils. Dit is hét grootste dansevenement in Vlaanderen en natuurlijk niet te missen.

www.benenwerk.be


23 tot en met 79 November 2018

Magical Winter Moments Kersthappening

Een bezoek aan de Kersthappening is puur genieten. Kom in de stemming voor de feestelijkste maand van het jaar op deze sfeervolle locatie in hartje Brugge. De Kersthappening groeide doorheen de jaren uit tot één van de meest klassevolle Kerstevenementen van de Lage Landen en dit onder impuls van het wereldwijd gerenommeerd tijdschrift voor bloemschikliefhebbers, Fleur Creatief. Een ruim aanbod aan (groen)workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties vormen het inspirerende hart van deze Kersthappening en bij de feestelijk gedecoreerde stands vind je vast en zeker hét ideale geschenk voor onder de Kerstboom thuis!!

www.floraltours.co.uk


29 November 2018 - 1 Januari 2019

Kerstmarkt

Tijdens de Kerstperiode wordt de Brugse Markt omgetoverd tot een heuse Kerstmarkt. Centraal staat de grote verlichte ijspiste. Daarrond staan er chalets opgesteld met aan de ene zijde allerlei kerstartikelen en kunstvoorwerpjes. Aan de andere zijde worden je smaakpapillen op de proef gesteld met multiculturele gerechten en uiteraard ontbreekt de Glühwein niet. Sfeer alvast verzekerd.


Gruuthuse museum Brugge hotel lounge Bonifacius Brugge hotel keuken Bonifacius Brugge begijnhof Brugge Brugse reitjes koets Brugge