Previous
Next
Member of Small Elegant Hotels

Evenementen

5 Mei 2016

Heilige Bloedprocessie

Tijdens dit indrukwekkend religieus evenement wordt het meest heilige relikwie van Brugge gevierd. Reeds sinds 1150, toen de Graaf van Vlaanderen bij zijn terugkomst van een kruistocht een stukje doek meebracht met wat naar verluid het bloed van Christus zou moeten zijn, wordt deze traditie in ere gehouden.

Eens per jaar verlaat dit relikwie de Heilige Bloedbasiliek om getoond te worden aan het grote publiek. Tijdens deze grootse praalstoet worden verschillende religieuze en historische taferelen uitgebeeld. De passage van de terugkeer van de Graaf van Vlaanderen naar Brugge met het Heilig Bloed is van uitzonderlijk belang voor het cultureel patrimonium van de stad. Hierdoor werd deze processie ook opgenomen tot de Unesco Werelderfgoedlijst.

www.holyblood.com


8 - 10 Juli 2016

Cactus Festival

Op 10 juli 2015 gaat de 33ste editie van het Cactusfestival in het Minnewaterpark van start. Tijden dit 3-daagse festival komen vele muziekstijlen aan bod zoals: rock, reggae, dance en wereldmuziek. Dit eclectisch openluchtconcert is een multiculturele streling voor alle zintuigen: hoor, zie en proef de wereld.

www.cactusfestival.be


5 - 14 Augustus 2016

MA Festival

Voor het eerst gehouden in 1964, biedt Brugge “MA Festival” workshops, lezingen, internationale orgelensembles, wedstrijden, enz. … Avond-en nachtelijke concerten op diverse locaties door de hele stad. Kijk uit voor de vele gratis concerten die het festival opluisteren.

www.mafestival.be


13 Augustus 2016

Benenwerk - Ballroom Brugeoise

Ieder jaar wordt het festival Klinkers in stijl afgesloten door het grote dansfestival Benenwerk-Ballroom Brugeoise. De Brugse binnenstad wordt omgetoverd tot één grote balzaal, met verschillende podia her en der verspreid. Een passie voor Foxtrot, Tango, Zumba, Bollywood of Hip Hop, … ? Voor ieder wat wils. Dit is hét grootste dansevenement in Vlaanderen en natuurlijk niet te missen.

www.benenwerk.be


18 tot en met 27 November 2016

Magical Winter Moments Kersthappening

Een bezoek aan de Kersthappening is puur genieten. Kom in de stemming voor de feestelijkste maand van het jaar op deze sfeervolle locatie in hartje Brugge. De Kersthappening groeide doorheen de jaren uit tot één van de meest klassevolle Kerstevenementen van de Lage Landen en dit onder impuls van het wereldwijd gerenommeerd tijdschrift voor bloemschikliefhebbers, Fleur Creatief. Een ruim aanbod aan (groen)workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties vormen het inspirerende hart van deze Kersthappening en bij de feestelijk gedecoreerde stands vind je vast en zeker hét ideale geschenk voor onder de Kerstboom thuis!!

www.happenings.be


28 November 2016 - 2 Januari 217

Kerstmarkt

Tijdens de Kerstperiode wordt de Brugse Markt omgetoverd tot een heuse Kerstmarkt. Centraal staat de grote verlichte ijspiste. Daarrond staan er chalets opgesteld met aan de ene zijde allerlei kerstartikelen en kunstvoorwerpjes. Aan de andere zijde worden je smaakpapillen op de proef gesteld met multiculturele gerechten en uiteraard ontbreekt de Glühwein niet. Sfeer alvast verzekerd.


18 November 2016 - 2 Januari 2017

Sneeuw- en ijssculpturenfestival

Trek je warmste kleren aan en beleef een verfrissende reis tijdens een uniek winterevenement. Ieder jaar stelt Brugge met trots het “Sneeuw- en ijssculpturenfestival”voor. Stap binnen in een doorschijnende wereld van prachtige sculpturen van sneeuw en ijs! Beleef avontuur voor jong en oud op de ijsglijbaan en drink een drankje “on the rocks” in de ijsbar. Bewandel ijsbruggen en gletsjerwanden en bewonder reusachtige beelden.

www.icesculpture.be


Gruuthuse museum Brugge hotel lounge Bonifacius Brugge hotel keuken Bonifacius Brugge begijnhof Brugge Brugse reitjes koets Brugge