Boek nu Best rate guaranteed
Book now

Bezienswaardigheden

De luxe Bed & Breakfast Bonifacius heeft een exclusieve ligging langs de Reie met uitzicht op historische gebouwen zoals de O.L.V.-Kerk, het Gruuthuse Museum, het Arentshof en het schilderachtige Bonifaciusbrugje. Het is één van de mooiste hoekjes van de stad.

Tijdens de Middeleeuwen beleefde Brugge zijn economische bloei, wat resulteerde in mooie gotische architectuur. Daarvan zijn de O.L.V.-Kerk en het Gruuthuse Museum ideale voorbeelden. De economische bloei te Brugge bracht ook veel kunstambacht bij. De school van de beroemde Vlaamse Primitieven heeft ontzaglijk vele schilderijen voortgebracht, waarvan heel veel te bewonderen zijn in het Groeninge Museum, dat naast de Arentstuin ligt. In het Gruuthuse Museum, waarvan je de gevel tijdens het ontbijt aan de waterkant kunt bewonderen, woonden de Heren van Gruuthuse.

Ze waren in de 15de eeuw één der voornaamste Brugse families. In het Gruuthuse Museum kan je de oude keuken, vele prachtige meubels en schilderijen en zelfs een huiskapel bewonderen.

De Onze-Lieve-Vrouwekerk, met haar hoge baksteentoren, werd vanaf de 13de eeuw gebouwd. Daar bevinden zich de praalgraven van Karel de Stoute, Hertog van Bourgondië en zijn dochter Maria van Bourgondië. Deze historische gebouwen kan je bewonderen vanop het terras van het hotel Bonifacius, dat een uniek panorama biedt over dat stukje “middeleeuwse Brugge” met zijn reien en zijn Bonifaciusbrugje.

Maar u kunt uw wandeling vervolgen langs het St.-Janshospitaal met zijn 13de en 14de eeuwse ziekenzalen, zijn schilderijencollectie van Hans Memling. Maar uw bezoek aan Brugge is niet volledig zonder het Begijnhof en het Minnewater. Rond de Burg en de Grote Markt bevinden zich talloze boetieks.

Brugge kan prat gaan op zijn goede gastronomische reputatie. Tegenover B&B Bonifacius bevindt zich het sterrenrestaurant “Den Gouden Harynck” en dan zoete dromen in B&B Bonifacius na een heerlijke maaltijd.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.brugge.be