Boek nu Best rate guaranteed
Book now

Brussel

Brussel is de hoofdstad van Vlaanderen, van Europa en van het Koninkrijk België. Koning Albert II en Koningin Paola hebben te Brussel hun officiële residentie in het Koninklijk Paleis in het centrum en wonen in de residentie Koninklijk Paleis in Laken. Brussel ligt op 100 km van Brugge en kan per trein of auto bereikt worden.

Een bezoek aan Brussel begint bij de “Grote Markt” met zijn prachtig Stadhuis en statige “Gildenhuizen”. In een zijstraat van de markt staat het bekende standbeeld van “Manneken Pis”, die de mascotte van Brussel is. Rond het marktplein bevinden zich zeer vele leuke restaurants. Musea ontbreken in Brussel niet. Om er enkele te noemen: Museum voor Schone Kunsten, Oude Kunst, Moderne Kunst. Het Vlaams Parlement zetelt ook te Brussel alsook de Europese Commissie en de Europese Raad die zich rond het Schumannplein bevinden.

Maar Brussel is ook de stad van kunstschilder Magritte, van Horta (Art Nouveau), van Kuifje (Hergé) en last but not least van Breughel.

Een wandeling in de wijk de Zavel met zijn vele antiekwinkels is zeer gezellig. En voor de “grote modemerken” moet je in de omgeving van de Louizalaan zijn of in de omgeving van de Dansaerstraat.

Even buiten het centrum van Brussel kan je al van ver het Atomium bemerken. Het werd in 1958 gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling te Brussel.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.brussel.be