Book now

Evenementen

22 November 2019 tot 5 January 2020

Kerstmarkt en schaatspiste

Meer dan een maand lang kun je je op de Markt en het Simon Stevinplein onderdompelen in de kerstsfeer; op de Markt kun je zelfs schaatsen aanbinden.

Nuttige informatie

  • Adres: Markt & Simon Stevinplein
  • Meer informatie: 22 november 2019 - 5 januari 2020
  • Openingstijden: dagelijks

5 December 2019 tot 15 December 2019

December Dance

De jaarlijkse afspraak voor dansliefhebbers van over de hele wereld. Het meerdaagse festival brengt werk van gevestigde waarden en jong talent op diverse unieke locaties in de stad. Het Brusselse podiumkunstencollectief Needcompany en Jan Lauwers zijn centrale gast en curator tijdens editie 2019.

Nuttige informatie

  • Adres: Concertgebouw, Stadsschouwburg, Biekorf en MaZ
  • Meer informatie: 5 t/m 15 december 2019
  • Website:www.decemberdance.be

21 May 2020 tot 21 May 2020

Heilige Bloedprocessie

Tijdens dit indrukwekkend religieus evenement wordt het meest heilige relikwie van Brugge gevierd. Reeds sinds 1150, toen de Graaf van Vlaanderen bij zijn terugkomst van een kruistocht een stukje doek meebracht met wat naar verluid het bloed van Christus zou moeten zijn, wordt deze traditie in ere gehouden. Eens per jaar verlaat dit relikwie de Heilige Bloedbasiliek om getoond te worden aan het grote publiek. Tijdens deze grootse praalstoet worden verschillende religieuze en historische taferelen uitgebeeld. De passage van de terugkeer van de Graaf van Vlaanderen naar Brugge met het Heilig Bloed is van uitzonderlijk belang voor het cultureel patrimonium van de stad. Hierdoor werd deze processie ook opgenomen tot de Unesco Werelderfgoedlijst.

http://www.holyblood.com

31 July 2020 tot 9 August 2020

MAfestival

Dit gereputeerde festival voor Oude Muziek – MA staat voor Musica Antiqua – weet telkens weer de wereldtop in Brugge en het Brugse Ommeland te verzamelen.

Nuttige informatie

26 September 2020 tot 28 September 2020

Kookeet

Elk jaar nemen maar liefst 100.000 bezoekers deel aan het culinair festijn Kookeet, dat alweer aan zijn negende editie toe is. Het succesrecept? Drie dagen lang serveren Brugse topchefs en één gastchef gastronomische pareltjes tegen zeer toegankelijke prijzen. De bezoekers stellen zelf hun menu samen uit een rijke waaier van gerechten, in hun eigen tempo. De deelnemende Brugse chefs behoren stuk voor stuk tot de culinaire top en werden bekroond met één of meerdere Michelinster (ren), een Bib Gourmandvermelding of een hoge score bij Gault&Millau.

Nuttige informatie

  • Adres: 't Zand
  • Meer informatie: 26 t/m 28 september 2020
  • Openingstijden: 11.00-21.00 uur
  • Website:www.kookeet.be