Boek nu Best rate guaranteed
Book now

Gent

Gent is een mooie middeleeuwse stad op 45 km afstand van Brugge en is gemakkelijk bereikbaar per auto (30 min.) of per trein. Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen maar is ook een dynamische studentenstad. Je kan mooie wandelingen maken langs de Graslei en de Korenlei, waar zich mooie historische panden bevinden.

De belangrijkste kerken zijn de St.-Baafskathedraal, waar zich het bekende schilderij van de gebroeders Van Eyck “Het Lam Gods” bevindt en de St.-Baafskerk. Het Belfort heeft een hoge toren van 95 meter.

Het Gravensteen werd gebouwd door de Graven van Vlaanderen. Het is een waterburcht waarin zich nu een museum bevindt. Ook de omgeving rond het Gravensteen, het “Patershol” genoemd is de moeite. Je kan er heerlijk flaneren door de middeleeuwse straatjes.

Gent bezit ook boeiende musea: het Museum voor Schone Kunsten, het Museum SMAK (Actuele Kunst) en het nieuwe STAM (Stadsmuseum Gent).

Gent is ook bekend voor zijn 'Gentse Feesten', gedurende 10 dagen in juli is er muziek, dans, spektakel, … in iedere straat van het centrum.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.gent.be