Boek nu Best rate guaranteed
Book now

De kust

Knokke - Heist

Knokke-Heist aan de Belgische Kust ligt aan de Nederlandse grens en op een 20-tal minuten van Brugge. Het is een ideale daguitstap op een zonnige dag.

Knokke-Heist bestaat uit twee agglomeraties: Heist is de eerder familiaire badplaats terwijl Knokke de “Top of the bill” is. Hier tref je de meest trendy en exclusieve boetieks aan. Er zijn ook meerdere kunstgalerijen. Alle grote merken zijn er vertegenwoordigd. Vooral in het “Zoute” vind je prachtige residentiële villawijken waar wandelen en fietsen zeer aangenaam is. Knokke heeft daarenboven een zeer uitgestrekt natuurreservaat “Het Zwin”. Dit is de oude zeearm die verzand is. Je treft er een bijzondere vogelpopulatie en zoutminnende vegetatie.

Knokke bezit ook een casino, een “koninklijke golf”, meerdere tennisbanen en watersportmogelijkheden.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.myknokke-heist.be

De Haan - Wenduine

Deze twee badplaatsen aan de kust zijn op een 20-tal minuten van Brugge verwijderd en zijn kleinschalig. Wenduine heeft een meer familiaal karakter. In De Haan bespeur je nog de sfeer van de Belle Époque. Op het einde van de 19de eeuw kwamen de eerste toeristen en werden er mooie hotels en villa’s in “cottage stijl” gebouwd.

Mooie fiets- en wandelpaden door de duinen en bossen verbinden de twee badplaatsen. Je kan ook met de tram van De Haan richting Oostende of Knokke gaan.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.dehaan.be